24 February 2011

Jom layan lagu jiwang lalalala~~~~

Inikah dugaan yang ku terima
Menyintai mu sepenuh jiwa
Untuk bersama mu
Kesabaran membakar fikiran
Rinduku embunan di lautan
Cintamu debunga berterbangan
Tak pernah mempeduli kasih sayang
Yang aku korbankan
Kau janjikan bahagia
Namun kau hantui dengan gurauan berbisa
Kau janjikan setia
Rapuh ku berpegang untuk hidup bersamamu
Kembalilah hangati semula asmaraku denganmu
Demi cinta suci
Andainya tak mungkin ku miliki
Keayuan kasih impianmu
Lepaskan asmara di jiwaku
Setia ku korbankan
Setia ku korbankan
da nih layan my tube la pulok... ngeh3
jenjiwang la pulakkk

21 February 2011

~~~LeeZiana Collection's~~~

Salam satu bloggers! :)
yeehawwwww ~~~~ apesal la azi riang ria semacam ni
tak de la brape nak riang pownnn
boleh ke riang ria kalau :
~ kotak idea totally kosong nak ngapdate blog
~ kesimpulannye dengan segera harus join aje contest yang di Tag
~ nak upload gambo aktiviti seharian pon tak bleh 
hp azi masuk emergency, dan telah warded  :(

Jom azi share gambo2 LeeZiana Collection's nak tengok tak?
ala2 promote la jugak...
actually gambar2 ni 1st projek kami dulu
alhamdulillah, hasil perkongsian modal yang tak seberapa
azi & cousin try la bisnes hijab ni.....
Oleh kerana target customer kami pada awalnya
hanyalah sdare mara n kawan terdekat, 
jadi kami pon mulakanlah dengan koleksi HAWA
HAWA ni memang taste kami sekeluarga~~~ 
tak tau la ngape, sebab koleksi nye bling2 kot
design pon superB dan material sangat2 selesa 
ditambah dengan awning nya yang tahan lasak

Jom Layansss ~~~

haaa...tu diaa...leh tayang sekeping dua jerk
untuk selebihnya, jom klik kat bawah ni


haaa.... enterframe kat facebook ni langkah pertama kami
langkah kedua plak, kami cube bertapak kat sini ~~~
kalau nak tau kat ne... bleh aje klik gambo atas ni
azi cube sewa thread kat forum ratuhati...
alhamdulillah, ada jugak kawan2 yang halo2 :)

langkah ke3, azi mula jual tudung2 
yang orang kata, pada harge mampu milik..
almaklumlah, tak sume orang mampu n gemar jenama HAWA
jadi,azi kena la up to date ngan permintaan customer
sedaye upaya cari ape yang dorang nak
walaupon kadang2 tu, untung ciput @ tak de untung langsung
percaye tak? percaye jangan tak percaye... :) teheee siyesss
pade azi, untuk meningkat naik dalam niaga ni
kite tak boleh terlalu pentingkan untung jerk
kepuasan pelanggan tu aaaamat penting :)

dan skang ni, azi dalam perancangan nak bukak "booth"
betol ke eja nye gitu
tapi baru perancangan la orang kate
setakat nak masuk stock tu, dah boleh sangat
tapi...lokasi nya kena btol2 survey
tak nak la takat hangat2 taik ayam kannn

o'yea...skang ni azi dah boleh offer kawan2
yang baru nak start bisnes hijab ni,
tapi blom ade keyakinan nak buat besar-besaran
maknanya, azi tolong dorang bagi stock sket2
eheheee...alhamdulillah syukur sangat
ade jugak 2/3 orang yang bagi reponse... :)

ni baru betol2 namanye
yang azi maksudkan...
buat semua ni, sibuk dengan semua ni
buat azi leka..."TER"lupe...
ape yang azi & suami nantikan
semoge dengan semua ni ~~~

allah membuka jalan untuk kami berdua
allah permudahkan usaha kami berdua
allah perkenankan do'a kami berdua
& allah kurniakan ape yang kami minta
insya-allah......

19 February 2011

Imaza93 1st Giveaway

~~~SALAM SATU BLOGGERS~~~
JOM BER"GA" LAGI JOM KENGKAWAN
ASAL LA PULAK AZI CAPSLOCK NI...DAH2 gune huruf kecik jerk haaaa

har har har....jom klik kat link bawah ni untuk join tanpa disuruh
kalau yang kena suruh kat bawah nanti tu...jeng jeng jeng
macam biase ~~~jom tengok syarat2 beliau sambel azi menjawabnya
har har har >>>>>>>>>>>zastttt
syarat-syaratnye ,
1)Follow blog imaza93luvgreen.blogspot.com . *DONE
2)LIKE fan page blog ni :) *DONE
3)Buat 1 entri tentang contest ni(simple jee) *SEDANG
tajuk Imaza93 1st Giveaway !
*letak banner tu skali and link kan .*DONE
4)Tag sekurang-kurangnya , 2 orang je(pastikan depa taw)
*akan dipastikan mereka tau~
5)Anta link post korang tu , dekat comment ni .(comment ni je taw)
*DONE...

ok...selesai suda menyahut seruan GA dari zai.. ekekke
salamsss.... :)

17 February 2011

~~~Mommy's Little Monsters Photogediks Contest~~~

Salam satu bloggers!! har har har
dan lagi menyambut seruan tag dari kak risa cayang
sebenonye dalam hati dah berangan nak tag beliau.....cari mangsa lain la
:P teheee nak join >>>>
Contest ni anjuran mummy chomel a.k.a xskool mate azi
yang still keep in touch sampai skang
walaupun beliau nuuunnn
jauh di perantauan
putrajaya jerk ponnn... har har har
jom tengok syarat >>>>

  • mesti menjadi follower kepada mumlittlemonster.blogspot.com.. ;) ~~haruslahhh...bleh ke kalau aku tak folo..nnt ko majok~~
  • Buat entry tuk contest n upload banner di atas then link kan semula ke cni.. ~~done, tuuu kat atas tuuu~~
  • sekeping gambar sahaja yang diwajibkan tau!! ~~sekeping gambo nih jer yang aku rase sesuai, tu pon KALAU la.. :P tehee~~
  • cerita serba ringkas ttg photo yang menjadi pilihan.. (konon da memenuhi ciri2 photogediks la..) ~~ nanti aku cite kat bawah nun~~
  • Tag kan kepada 3 rakan anda yang tau ttg contest ni.. ~~emmm sape erk... jap jap 1)akiratoriza 2)pn.wira 3)cik bahulu ok done~~
  • Tinggalkan link penyertaan anda di komen kamu bwh entry ni... ~~done jugak~~ 
dan berikut adalah aksi gediks azi untuk tontonan umum
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
ok meh nak cite sket : gambo ni taken dalam oktober 2010
ni group a.k.a memember lama time skolah dulu
mustahil la ko tak kenal kan mummy somelll banyak songel
kitorang posing ni kat umah ziela.
time ni baru balik jemputan kahwin salah sorang xskool mate gak(azlee)
Pas jemputan tu kitorang amek keputusan tuk lepak kat umah ziela
yealah dah lama tak borak-borak panjang plus
ngimbas memori zaman zalim malim dulu har har....
mau nye tak gamat suasana kalau dah jumpe dorang ni kate ko...
nak-nak yang tudung itam tu... a.k.a musfa
tak penah berubah perangai gerago die tu
ok la...takat ni jerk cite pasal gambo ni...


last sekali, untuk mummy chomel a.k.a zai
thanks la wat contest cute miut  ni
jangan serik wat lagik...
tataaa.....

Lucky Giveaway by Littleimie

Salam bloggers
menyambut seruan kak risa cayang 
azi pon dengan bangga dan berbesar hati
nak join GA ni >>>> :P teheee
kalau korang nak join tanpa di tag, jangan segan silu milu
klik banner kat atas tuuu  yea... :[)

jom tengok syarat simple >>>>
pohon izin mengopy....
  • Warganegara Malaysia n ada blog *op kosss
  • Jadi FOLLOWER blog Littleimie *done!! :[)
  • buat entry simple ttg GA ini bertajuk 
    'Lucky Giveaway by Littleimie' *done
  • Copy Paste banner diatas pada entry dan side bar uolz 
    serta link kan ke GA ini! *done
  • Jangan lupa tag entry kamu pada 2 org blogger,serta inform mereka di tag!
    *will let them know....
  • orait..simple je kan.. jangan lupa tinggalkan link entry kamu pada ruang Comment disini *done

    thanks yeah puan umah....
    sebab sudi wat GA ni....
    ade can la untuk blogger baru macam azi
    yang kekeringkontangan idea nak update blog
    sekurang2nya GA ni memeriahkan blog azi yang tak seberapa ni...
    keep it up!! thanks!!!
    *psttt korang yg kene tag tu... sile sambut seru... har har har

15 February 2011

ERR .. HYE . SAYA BLOGGER BARU ...



Salam kengkawan

Tadi azi jenjalan kat blog bahulu.com
Tetibe mata ni terpandang kat Entry beliau 
yang cantek menarik tertarik da'bomm ini >>>>
Pada azi kalau terpilih ni dah macam menang contest dah ni
:P teheee 

syarat die, emmm syarat ke...
lebih kepada ~~ cara menyertai kot
  1. Kena letak header blog abg ben ni kat en3 ni *DONE.... :[)
  2. Tajuk : ERR .. HYE . SAYA BLOGGER BARU . . .dan link ke ENTRY beliau *DONE :[)
  3. Tinggalkan url entri ni kat SINUN... *AKAN :[)

harap2 leh menang la... :P teheee
menang ape lah pulak azi oi..
janji leh ramai kawan kannn.... best3...
big thanks abg ben... 
sebab wat segmen best untuk kami orang baru ni...



ESKREM @ AISKRIM GORENG

SALAM FWENSS...
har har har hari ni berangan nak share menda ni hah....
TARAAAAA~~~~~
ada ke antara kengkorang, kengkawan, dan kengrakan
yang tertanye, bertanye, ataupun ingin menanye
benda apakah ini?
seketul apekah?
spesis apekah?
bagaimanakah?
siapakah?
dimanakah?
kah kah kah kah kah
syok sendirik plak azi nehh
elehhh ntah korang lagi expert.....
azi jerk yang ala2 jakon bile salah sorang member
member maya jugak pon.. (member muke buku)
ajar wat benda ni....ESKREM GORENG!!!

:P teheee.... azi macam caye tak caye jerk
mase memula die bagi resepi tu, amatlah senang 
dan kacang goreng untuk membuatnya
risau plak nak buat....yea lah macam tak konfiden jerk leh jadi
dah la ilmu memasak ni tak penuh di dada...
penuh di perut jerk... :P teheee
ni gambar sebelum kejadian digoreng dan menggoreng >>>>
Jom nak bagitau bahan-bahan kalau ade yang nak tau la...>>>>
bahan ~ roti bantal, aiskrim dan minyak untuk menggoreng~
har har har... itu jerk.....
caye tak? caye tak?

langkah langkah nye macam ni erk ~~~
  1. kuarkan aiskrim dari dalam esbok
  2. letakkan satu scoop aiskrim tu atas roti
  3. lepas tu lekap kan dengan sekeping lagi roti
  4. lepas tu amek cawan @ pencetak yg tepinye tajam dan potong roti tu jadik bulat atau ape2 size ikut suke,ala2 macam cetak kuih karipap
  5. pastu jangan terus goreng... simpan semalaman dalam esbok dulu
  6. dah semalaman, atau 2/3 malaman, leh la kuarkan n goreng!!!
  7. *goreng kejap je.... 1@2@3 saat je n pastikan minyak tu betol2 panas berasap baru masukkan satu demi satu


selamat menerai kawan2.... ~kalau ade yang nak try la~ har har har
ops! lupe.... ni ade gambo model tambahan >>>>
ya ampun gigi masing2... macam drakulla... har har har
korang mesti eksaited nak makan eskrem goreng ucu kan...
ngeh3.... kesian korang terpakse dan dipakse jadik model
tapi korang memang TERBAEKKKK!!! :P teheee

sekian en3 eskrem goreng
segarrr dari ladang.... :)



Salam MaulidurRasul S.A.W

salam pagi selasa yang indah :)
Entry pepagi ni 
*selesai membabai en.somi yang totap bekerja 
disaat owang sebuk nak berarak huh.... :P
isk, tak baik mengeluh... rezeki tu kan... alhamdulillah... 
begini la naseb kami yang bersuamikan pekerja yard yard. 
Tu blom masuk stori mori offshore inshore la bagai... 
redha dalam paksa jerk laaa.... ops! terlebih lari topik suda....

ok, sempena sambutan maulidur rasul ni
jom kite sama2 ucap selawat dan salam ke atas
Rasul Junjungan Muhammad S.A.W 

Ingat lagi sambutan maulud nabi zaman skolah2 dulu?
Kalau diingat2, seronok.... kelakar pon ade
sayang la zaman dedulu azi tak pandai ber'gadjet'
macam camera @ henpon *kenal henpon pon bile dah futher study
kalau tak, mesti leh tengok n imbas *kepul2 awan atas kepale
Zaman2 kena pakse ngan cikgu untuk berarak....
merungut sane sini.... pepagi dah kena bangun, siap2 pakai baju raye
Time ni la nak menayang baju kurung glamour kat kengkawan skolah har har

Tu cite sambutan yang kat skolah
Blom lagi yang kene pakse ikot mak gi Masjid Sultan Abu Bakar
time tu, ya ampunn... gile malas nak bangun pepagi
jalan terhegeh2 ke bustop, tunggu bas
g masjid sultan abu bakar ni
semata2 nak berarak & makan nasik reramai dalam dulang.
*rindunyeee nak makan nasik dalam dulang reramai

ye lah, time tu mane reti nak hargai sume ni
skang ni bile dah makin beso *yeahhh sangat beso har har har
dah makin matang, sikit2 
dah boleh menghargai pengorbanan Rasulullah 
dah boleh tanam rasa cintakan Rasulullah
dah boleh belajar amalkan sunnah Rasulullah
Walaupun tak banyak, sikit2 lama2 jadi bukit... :)

Hari ni banyak program kat tv3
yang tayangkan kisah2 Rasulullah
Ni yang tak sabo nak ngadap ni
dulu time skolah, buta sejarah n ilmu kenabian ni
bile dah abis skolah dulu, tengok siri
Jejak Rasul "Sirah Nabi"
Ramadhan lepas, azi n en.Somi pulun nunggu cite ape ntah
kat astro oasis. Tiap pagi ade. Pasal perjuangan Rasulullah
Cite ni macam drama....bagus....sume watak ade
Cume watak2 yang tertentu, contohnye macam Rasulullah,
dan para sahabat, hanya suara jerk yang dorg siarkan
ok la, sekurang2nya dorg concern.
bleh meremang gak bulu roma...subhanallahhhh...


13 February 2011

"Siti tu tak beranak orang tak bising pon" :((

Salam petang sunday yang aman damai fwenss :P teheee

Tu...~~~~ tajuk kat atas tu ~~~~
Azi bukan nak merungut, jauh sekali nak mempersoalkan takdir allah swt
Tu sebenarnya ayat mak. Baru jap tadi, tengah layan Astro Ria cite SITI
Tetamu nya Tun Dr Mahathir, sekali lagi melayan siaran ulangan :P teheee
Dapat plak ayat yang seperti itu menyinggah kat telinga di petang hari yang syahdu ni
syahdu la..... pasal skrin henpon azi udah jahanam... uwarghhhhh bergegor kocek
Ape lagi, terus la menyembamkan diri ke atas katil dan mencapai sebijik lappy
macam la ade 4biji kat rumah ni... :P teheee
Ni yang tetibe rase nak berkolam ni
Azi pon tak sure dan pasti kenape plak tetibe mak menghembuskan ayat itu
mesti ade sesape yang telah menghembuskan terlebih dahulu ke telinga beliau
pasal azi yang masih belum berisi ....bukan isi babat tapi baby :)
adoihhhh ini bukan permintaan kami.... jauh sekali permohonan kami
eerkk same la tu kannn :P teheee
tapi tu la.... dah ini yang allah tentukan untuk kami suami isteri
kami redha dalam paksa....
Pasal ni jugak la azi cancel last minute nak ikot enSomi ke Kota Tinggi hari ni
memula dah janji nak ngekot. tapi entah tetibe plak jiwe kacau
tak sanggop nye nak hadapi soalan2 dari keluarga blah enSomi nanti
walaupun yang kahwin ari ni tu orang yang bersusah payah dihari 
pernikahan dan persandingan kami dulu
azi terpaksa di saat akhir mewakilkan enSomi jerk yang pegi

Tapi, soalan yang masih belum terjawab...
kenape plak mak tetibe jerk menghembuskan ayat tu tadi yea?
kesian mak.... mungkin ramai yang dah hembus pelbagai soalan kat telinga beliau
ada antara sepupu azi yang kahwin selepas kami, 
dah nak masuk 2 pon zuriat beliau. tapi
azi dan enSomi masih menanti dan menanti..... 
hentahlah sampai bila :(

Usaha tangga kejayaan kannn
Kami masih berusaha, dan insya allah akan terus usaha
selagi terdaya....hanya demi seseorang yang bernama Z.U.R.I.A.T
INSYA ALLAH.....
kawan2...doakan kami yeah.... :)

09 February 2011

~~~NANNIE'S PASSION GIVEAWAY~~~

SALAM FWENS
nak meredakan ketegangan yang semakin tegang (har3....)
buat kesekian kalinya azi nak berGA lagi

Tadi nyambil2 mengedit blog
azi blogwalking (jalan2 itik la...) ke blog kengkawan
n terjumpe la GA ni kat blog dak AMOR
*kalau ade yang nak join jom klik banner rekaan azi yang tak seberapa ni
GA ni dianjurkan blog NANNIE's PASSION
sempena ulangtahun ke2 blog beliau

azi pon cecuba la try naseb
mane tau kali ni bertuah :P teheeee

syarat2 join GA ni sangatlah senang lagi mudah

jom bace syarat~~~hasil kopiket azi dari blog beliau~~~ :P teheee ampuunnnnn

Syarat-syarat penyertaan adalah :
(1) Terbuka pada semua follower , jom join...*dah*
(2) Sudi la buat entri GA saya ini dan linkkan blog anda.*sedang*
(3) Tinggalkan jejak di Post A comment dan tinggalkan email atau link blog anda ya , thanks.*akan*
(4) Terbuka kepada sahabat-sahabat beralamat di Malaysia sahaja ye (Postage purposes) *for sure*

ok... sekian dulu entry untuk GA ni
kepada penganjur, sudi2 la milih azi yang tak penah bertuah lagi ni :P teheee
TATA... :)