06 February 2011

Entry Cuti2 kelam kabut >> situ sane sini :P tehee

Salam fwens...
kemalasan meng'update' telah melanda diri azi
semuanya gara-gara percutian yang kelam kabut VS entah ape2 
nak tau kami (mr&mrs hermann) gi mane cuti?
haaa.... kami gi sini>>>
Colmar Tropicale, Bukit Tinggi, Pahang

dan gi sini gak>>>
Janda Baik, Pahang

akhirnya, nak tak nak.... atas sebab2 yang akan distorymorikan kendian
kami terpakse gak menyinggah ke sini >>>

dan dah alang2 stay kat kl tu, azi n en.somi pon 
merajin2kan kaki dan tangan, untuk berlenggang kangkung
ke satu tempat yang menjadi kegilaan
gadis, wanita, makcik, nenek
ni hah >>>
Jalan TAR... atau longcut nye 
Jalan Tuanku Abd Rahman *ampun la kalo salah spelling kate ko...

Cerita nya bermula disini....
wahh gitu....

Kami gerak dari jb, pepagi buta 4/2/11. Jalan seselow, ngala ke KL... Jumpe abang azi kat area tol sungai besi, untuk drop kan mak kat abang. sebab mak takkan ikut kami punye, yea lahhh kot kami ni mane ade baby lagi tuk mak timang2....:P tehee... *sebenonye nak bagi can kami honeymoon kate ko

Sesampai kat KL tengahari tu, terus jerk menuju ke Bukit Tinggi. Cuak gak la azi n En.Somi, pasainya kami ni mane penah sampai sane dengan berkete. Paling bagus pon naik bus @ ketapi. Yelah takat berdua.... tak balik modal orang kate. Tapi kali ni, mengenangkan kepayahan musim gaye, kami redah jerk la ngan sang saga biru azi tu. *takkan nak naik atos plak g sane...sempot

Bangga gak la, pasainya tak sesat pon naik Bukit Tinggi tu. Sesampai kat sane... posing situ sane sini, mmg tak de niat suci murni pon nak lepak situ tido situ. Dalam kul 3lebih petang, kami pon gerak turun ngala ke Janda Baik. Sampai kat area Janda Baik tu, start la survey chalet @ hotel. Malangnye tak de lak yang 'available'. Yang ade pon family suite rege dalam 5-6gatos. adoi, tak mo la membazirkan RM kami yang sememangnya kais pagi makan besok ini... :P tehee

Dengan muncung panjang 8depa, kami pon menuju ke sang saga biru, time nak start enjin tu.... kheeekkkk keeheeekkkkk ...... pin...pinnn....pinnnnnn..... (bunyik alarm) adoiii... sah3... tidak syak lagi....bateri saga sudah kong woooo..... warghhh..... macam mau nanges suda wooo... dengan lafaz bismillah dan selawat ke atas nabi muhammad saw... en.somi pon start lagi sekali dan oyeahhhh suda bolehhh wooo....

Dengan segera, pantas dan tangkas...kami amek keputusan untuk turun ke KL semula... n cari bateri kat memane petrol Svc Station... huah3... jejak kul 7mlm baru la jumpe itu seketol bateri kat area Jalan Ampang. Kami tak terus tukar, sebaliknya ngala terus ke KotaRaya untuk carik tempat lepak. Untuk memudahkan kami menyopping, kami pon survey area Pudu bagai. Carik punye carik... jumpe la kat sini >>>

 *jadik la kan.... janji ade basement car park yang selamat untuk sang saga biru

semetelah dah duduk area situ, kami pon berlenggang kangkung la ngabihkan masa n RM kat area sinun. Sempat la azi nyambar sekodi dua tudung untuk diniagakan kat JB ni.... :P teheee bleh juling jik mate bile masuk kedai pemborong tudung area Jalan TAR tu... uhuuhuhuuuu

Selesai en3 pengenalan coti2 mesia... en3 pas ni berhajat nak masokkkan gambo kami plak... tapi memalam bota ni, tidaklah mengizinkan...sok luse la gamaknye... :P tehee 

tata fwens... :)

3 comments:

MuMMy CHoMell said...
This comment has been removed by the author.
MuMMy CHoMell said...

bestnye...aku pun terhingin sesgt nk ke Bukit Tggi ni... t lah nxt planning harap menjadi la...huhuhu

~~Pengisi@n d@L@m Pen@nti@N~~ said...

:P teheee ko dok sane dekat beno... g lah...mmg best, tapi idak la sesejuk mane...